Comunicat de presă al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă

Printr-un comunicat de presă emis în data de 26 Octombrie 2018, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, a facut bilanţul perioadei noiembrie 2015 – septembrie 2018.

Conform acestui comunicat, în ultimii trei ani, au fost emise peste 8.400 de avize și autorizații la cluburi și alte obiective cu aflux de persoane, 117 obiective au fost închise în urma controalelor, iar alte aproape 350 și-au suspendat activitatea.
În aceasta perioada inspectorii I.G.S.U. au derulat 32.844 controale la cluburi, baruri, discoteci, săli aglomerate, mall-uri, unități turistice de cazare, precum și la cele de comerț și alimentație publică.
Urmare a acţiunilor derulate inopinat în teren, preponderent în timpul nopții, au fost constatate și înlăturate neregulile care ar fi putut pune în pericol viața ocupanților şi au fost aplicate 22.607 amenzi, în cuantum de 76.162.500 lei.
Printre deficiențe identificate de specialiștii în domeniul apărării împotriva incendiilor s-au numărat: improvizații la instalația electrică, nemarcarea cu iluminat de siguranță a căilor de evacuare și a hidranților interiori, deficienţe privind existenţa şi funcţionalitatea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu, neefectuarea lucrărilor de întreținere și de reparare a mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor.

Citeşte tot comunicatul

Distribuie acest articol pe: